6 Eylül 2009 Pazar

AĞUSTOSTAN SONRA ÇIKAN OĞULDAN...::))

Bazıları Trakya'lara tuzaklar kurup oğul yakalamaya çalışıtı. Bu ne biçim iş Mustafa hocanın arıları bir dolaşayım dedim , gözüme birden çam agacındaki oğul dolaştı. Oğulu iki sefer filimledim, sonrada dalı yerinden zorda olsa keseyim dedim, olamadı, entel adamın hediye ettiği çakı minicik dalı kesmediki.
Filimledikten sonra dalı koparmak bayagı bir zor oldu hatta oğul dagılıp tekrar aynı dala sarıldılar::)))
Sonra kendi resimimi çektim oğulla en güzeli zannedersem yukardakiydi onu seçtim.

Sonrasında oğulun benim arılıga taşınması gerekiyordu. Hatta geçenlerde Mehmet Yüksel bir oğul yakaladıgında yanımda kovan yoktu demişti. Bende yorum atmıştım, oğul buldunmu kovana gerek yok diye, çuval varsa işlem tamamdır::))

Hemen çuvalladık gitti işte::)))

Oğulu yani.

Oğul büyük oldugunda çuvalı önceden dallarla beslemeniz lazımki kabarık dursun. Çuvalın agzını bağladıgınızda bile büyük boşluk oluşur.

5 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,arıcının çakmağı ve bıçağı arkadaşı gibidir.Geçen yıl her taraf ogul olunca,büyük bir testere ve uzun saplı budama makası götürdük.Çok işe yaradı.Sendende çuvalı ögrendik.Sağlıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

iyi abi allah nasip ederse mayıs haziranda trakyaya ağustoz eylüldede gebzeye kapan kurmaya geliriz ama senden bize düşermi bilmem artık önceki sene idi herhalde muğlalıların kovanlarından oğul kaynıyordu

Kursunlu Arıcılık dedi ki...

Benin yumurta atmayan arı kovandan kaçmış. Ali bey o olmasın

muhteşem turunç dedi ki...

Bohçacı k...lar gibisin çuval yanında hazır:))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi dediklerinde sonuna kadar haklısın. Bizim ormandaki arılık tam oturmadı, bir kamyonla gidiyoruz, bir münübüsle gidiyoruz bir motorla gidiyoruz, birde doktorla gittik. Körük yakacagız çakmak yok, doktor beyde sıgarayı bıraktı ama arabasından genede çakılı bir çakmak çıktı::))
Çakmak teklesede bazen yanıyor, çakısında iş yok::))
Çuval mevzusu olmadık bir yerde lazım olabilir, uygulamalaı olması iyi oldu.

Asım abi bu ilk oğulmu bilemiyorum, son oğulda olmayacagı kesin değil::))
Bence fırsatı kaçırma, tuzakları Zafer ve Gürol abilerle kap gel. Yılın son fırsatını kaçırma arıcı kardeş, oğul burada gelll::)))

Damla arıcılıga ancak bismillahirrahmanirahim diyorum, bu doktordanda oğul hastası gözükmekte. 40-50 km den nasıl buraya geldi onu anlayamadık::))

Muhteşem abi tebbirli olmanın bohçacı karılarla ne alakası var be yav. Benim motorum selesini açtıgında , 1 litre yedek benzin, anahtar takımı ve kurbahacık anahtar, pense, tornavida, bir açılmamış büyük boy çöp poşetpaketi, en az bir çuval,bir şeyler bağlamak için ip ve lastik çakmak, kibrit çakı vardır. Şimdi aklımdan yazdıklarım bunlar bilmem başka neler vardır daha.