13 Ekim 2011 Perşembe

İNVERT ŞURUP YAPIMI



KREM TARTAR İLE İNVERT ŞURUP HAZIRLAMA

4,5 lt su kaynatılacak kaynayan suya 3,5 kg şeker ilave edilecek. Karışım kaynayıncaya kadar ısıtılacak. Solusyon kaynarken devamlı karıştırılacak karıştırmayı bir an bile bırakmayın.Şekerin yanmasına ve kararmasına kesinlikle izin vermeyin. Solusyon kaynamaya başladığında 1.5 çay kaşığı krem tartar ilave edilecek ve 20 dakika kadar yine kısık ateşte 117 dereceyi geçmeden karıştırarak şekerin yanmasına ve kararmasına izin verilmeden kaynatılacak.

http://alisekerli.blogspot.com/2008/09/invert-eker-nedir-invert-urup-nasil.html








http://www.aribakani.com/forum/index.php?topic=230.0

2 yorum:

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Abi sana bir adet boş teneke yollayayım. Bu küçücük tencereyle mahvolmuşundur be. !0 litre invert hazırlamışın dile kolay:)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,invert konusunda çok yol alındığının bilincindeyim.Çocukken yaramazlık yaptığımızda ,yaşlılar stara geliyor diye korkutmaya çalışırdı.Karniyol konusunda halen bazıları çocuk korkutmaya devam ediyor.Saglıcakla kalın.