12 Nisan 2012 Perşembe

ARI AKTARIMI, ARICILIK VİDEOSU

Bölme arılar yapabilmem için bayağı bir arıya ihtiyacım vardı. Bir çok kişiyle görüştük, en son bir haftalığına izin alıp, bu işi bitirmem gerekiyordu. Bu işlerde en önemli konulardan birisi, istediğiniz gibi arı, ve en yakın yerden nasıl temin edilir. Ben yavrulu çıta arıyordum, örnek kovan 9-10 çıta ise bunun 6 çıta yavrusunu almak istiyordum. Her bölmeye bir kapalı yavru verdiğimde, bu arılar doğdugunda 3 çıtayı çok rahat saracaklar. Her bölmeye verilen ana arı memesi, çiftleşip, yavruyu bastığında ilk etap tamamlanacak. Ben istediğim gibi bir alış veriş yaptım, yavrulu çıtaları alıp, kovanın analarını almadık, yani ana arılar kovanlarında kaldılar.

İşe maşkeyle başladık, 9 kovan aktardık, hava bir kapattı, bir yağmur ertesi güne sartktı. Ertesi gün arılar daha hırçınlardı, çiçekler yıkandı arı bir şey bulamıyor, ayaklarımızı mafettiler, Enes'e çizme almıştım, baktım olmuyor, çuvak giyindim, ellerim ise şişmeye başladı, bazı yerlerden kan çıkıyor, en son eldiven giyinip işi bitirdik, her sene bir Ege maceramız oluyor, Allahtan hayırlısı.




Aydın Söke arı aktarımı, arıcılık videosu ile Ali_Turk

3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yaw nesi saldırgan arı be:/) sesleri bile çıkmadı gariplerin...:/(

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Hımmm ; Bu yeni arıcı kıyafetini tuttum.Biraz ispanyol modasını andırıyor.Bu modayı biryerlerden hatırlıyor olman lazım::))

Hayırlı olsun.Tabii Enes'Ede...

SLM ve Muhabbetle...

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Ali abi yeni arılar hayırlı olsun.sağlıcakla.