28 Eylül 2012 Cuma

KORKAK OLMAYAN ARICI VE DİĞER TIRSIKLAR

Kovan yağmalanmış, içeride yiyecek yok, işten gelen arılar bile kovanın altına giriyordu, aynı durumda bir ruşer daha vardı, oradaki arılar sanki bir yer bulmuş gidecelerdi, çünkü işçi arılar birbirlerine bir yer tarif ediyordu, o ruşetide hemen kovana aldık. Yavrulu ve ballı çıta verip normal yaşantılatrına geçişin ilk işlemi yapıldı.
Bu videonun tamaı 5 dakika, işlem sırasında Yusuf telefonda iş görüşmesi yapıyordu, telefondan zor kurtuldu, ondan sonra işi bitirerbildik.
Arıları Yusuf Kovanın tabanından hazırladıgımız kovana silkeliyor, muhabbet süper, Eness çek çek korkak arıcılar görsünler, demesi çok hoş. Birde Yusuf bir kaç yıllık arıcı, öyle dededen babadan arıcı degil, darısı korkakların başına::))


Cesur arıcılar ve korkak tırsıklar ile Ali_Turk

7 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Sen söyle ,tırsık demekle haksızmıyım::))

Bir arı bakımı için kat üstüne kat giyeceksin,yazın ortasında uzay elbisesi ile ortalıklarda dolanacaksın,bende sana olsa olsa tırsık arıcı derim o kadar ::))

Bu işi yapacaksan ,böyle yapacaksın.

SLM ve Muhabbetle...

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Slmlr.
Yusuf sanal alem acayip oldu, artık arıcılar maskeli görüntülerini bile vermkten acayip tırsıyor, seneye ben astronat gibi giyinip arılara bakım yapacagım,kalfam kesin tırsık arıcı var diye bağıracaktır::)))
Olsun, ben bunu göze alacagım, diğer arıcı kardeşlerimizi kurtarayım bari::))
Zaten diğer arıcılar bizim gibi bakım ve kiritik yapamıyorlar, sen saldırgan arıyı bir aç ve kovan açıkken açık oturum yap neler oluyor bir bak::))
Bizim yerimizde olmayı isteyen çok arıcı varda, henüz podyuma çıkamıyorlar.

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abim benim tırsık arıcı aslında maske giyen eldiven takan değil. Gölgesinden korkan arıccılardır. Yola beraber çıktığın adamları mola yerinde karşılaştıklarına çekiştiren arıcılardır. Bunu da niye yaparlar bilirmisin etiket meraklısıdırlar ve etietsizliğin kompleksinden dolayı etiketli birini buldularmı yanaşırlar ama bizim millet yutmaz bunları daha öncede olmuştur yerlerine dönmüşlerdir böyleleri. Hıhh dedim işte:)

Trakya dedi ki...

ALLAH iyiliğinizi versin çok güldüm::)))) ALLAH ta sizi güldürsün emi belki romatizmaları vardır ondan sert arıyla çalışmak isterler karar onların zaten bir defa sakin arıyla çalışsalar bidaha bırakmazlar muhalefete bir şey demem adı üstünde muhalefet neye muhalefet ettiğini sor cevap ta veremezler bölgelerinin arıları var ırkını sor yerli ekotip derler nerde yerli kaldıy sa yıllarca her bölgeye her ırktan pompaladılar şimdi de ekotip bölgemin arısı derler ama yemezler damızlık yoksa elinde ne olduğu belli olmayan arı olur çoooooook sıcakta maske giyerler tırsık arıcılar kolay gelsin.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım ve Muhteşem Abi.

''Hıhh dedim işte:)''

Bu cümlen çok şey ifade ediyor anlayana.

Bir de şu etiket tesbitini de tuttum.

Tırsık arıcıya yeni tanımlama yaptın bu hoş::))

SLM ve Muhabbetle...

Trakya dedi ki...

Muteşem abi çarşı pazardaki etiketlerdenmi bahsediyorsun marketlerde de var hani Hıhhh dedim işte kolay gelsin.

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Muhteşem abim benim senin tırsık anlayışına bayılıyorum::))
Hem kendine laf söyletmeyeceksin, hem icraat olmayacak hemde etiket ve acayip birbirine uyuyor.Benim anlayamadığım adamlar bizle beraberken nasıl iki yüzlü davranıp altımızı oydular bunu çok sonradan öğreniyoruz.
Sonuçta bizim geldigimiz yer belli, bizden kurtulmak isteyenlerin durdugu yerde belli, hala yerlerinde sayan çapsızlar topluluğu...

Şenol gelde gülme, hem karşı tarafı eleştireceksin, sonrada hiç bir icraatın olmayacak, yıllarca bunu sürdüreceksin.
Arılarımızın ırkı yerli, eketip diyenler bilimsel takılmıyor, bu ülkede söz sahibi bilimcimiz derki, elin piçi olacagına kendi piçinizi kullanın der, bu iş bu kadar basit, sen istediğin kadar ırklarla alakalı şey söyle, hepsi yoz ve piç arı, hiç biri birini tutmuyor, ekotip dediğinde 20 bin kovanın özellikleri aynı olmalı, yerli dediğindede gene aynı huyda binlece koloni olmalı, arılıktaki 5 kovan birbirinden farklı, bunlarda oturmuş isim koyuyor::))


Yusuf Muhteşem abinin tanımı güzel oldu:))

Muhteşem abi etiket derken, bilimcileri kastetmiyor, sanalda etiket meraklısı, sanal arıcılar var onları kastediyoru::))
Adamlar isimlerinin harflariyle bile aylarca ugraşıyor be, logon olsa ne olur olmasan ne olur, sen adam olmadıktan sonra, istediğin etiketi al, sonuçta anırmaya başladığında foyan ortaya çıkıyor, semer altın olsa ne yazar::)))

Sağlıcakla kalın.