1 Ekim 2012 Pazartesi

EŞEK ARISI

Bu hafta sonu eşek arılarıylada mücadele ettik. Eşek arılarıyla mücadelede bir sürü yöntem olmasına rağmen en ideali, yuvayı yok etmek, yani eşek arılarının yaşadığı koloni bulunup imha edilmeli. Bu şuna benziyor, sizsivri sineklerle mücadele ederken, yan tarafta bataklık sivri sinek üretmeye devam ediyor, bataklık kurusa, sivri sinek olmayacak. Dışarıdaki eşek arısı mücadelesi buna benziyor.Siz öldürüyorsunuz, yan tarafta üretim devam ediyor. Hafta sonu bulduğumuz bir koloniyi imha ettik ve videoya çektik. Bir arı tarafından sokulup aynı zamanda ısırıldım, bunlar ısırdıkları yeride kesip kanatıyorlar. Elim iyice şişti. Tam el bileğinden sokulmama rağmen elim ve dirsek dahil etkilendi, aradan 15 aat filan geçmesine rağmen şişmede azalma yok hala artıyor. Feci şekilde kaşınıyor, kaşıdınızmı dahada azıyor, bir arı zehire bu kadar alışık birisine bunu yapıyorsa, bir kaç tanesi soksa neler olacaktı bilemiyorum::((


Eşek arısı mücadelesi ile Ali_Turk

5 yorum:

abdullah bayram gürdal dedi ki...

Ali Abi eşek arısı sokması için geçmiş olsun. bizim buralar çalılık olduğu için eşek arılarının yuvalarını bulmak çok zor ben 3 gün boyunca aradım yerlerini bulamadım bende yapışkanı yaptım. baya memnunum. fakat kökten yok etsek daha iyi tabii. Allah kolaylıklar versin.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Büyük eşek arısı demek,büyük iğne demek::))

Geçmiş olsun.

Bir ara ben ikitanesinden birden,başıma iğne yemiştim.Tadını bilirim::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

şıkıdım,şıkıdım oh oh ne kadar üzüldüm ohh oh:) yaw sevgili ustam bu eşek arıları aklında olsaun tek sokunca böyle şişirir bir dahakine en az üç tanesine soktur:) bak hiç şişme olacakmı. Kal sağlıcakla

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Abi bu koca eşek arılarıyla eldivensiz savaşmak iyi cesaret keşke eldiven giyseydiniz.Hava kararınca toprağın içindeki sarıca arı yuvasının içine köstebek hapından bir tane atıp deliği kapatmıştım.Ertesi sabah kürekle toprağı kazıyıp kocaman yuvayı buldum, sarıcaların hepsi zehirlenmiş ölmüşlerdi.Sağlıcakla.

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Abdullah bey bu konuda civardaki çobanlardan yardım isteyin onlar gün boyu meradalar, ayrıca onlarada sorun etrafa dikkat etsinler, mutlaka bildikleri eşek arısı yuvaları vardır. Elimdeki şişlik devam etti dirsegime kadar etki etti, şu an acayip kaşınıyor.
Birde eşek arıları için Egeli arıcılar eskiden DDT diye bir ilaç vardı, onu kıymayla yogurup yüksek yerlere koyuyorlar, kıma parçasını alan eşek arısı yuvasına götürüyor hem kendisini hem yavrusunu kendi zehirliyor, şimdi o ilaç yasaklandı degişik içerikte aynı ilacı bulabilirsiniz, isim degişik.

Slmlr Yusuf, dün bunu öğrendim, ayrıca büyük iğne demek fazla zehir demekmiş::))

Muhteşem abi bayram degil düğün degil, bu ne şıkıdımı yav::((
Bir tanesi böyle yapıyorsa 3 tane soktursam hatanelik olmam lazım bu nasıl doktor öğütü beyaw::))

Sağlıcakla kalın.