12 Kasım 2009 Perşembe

BALKONDAKİ SAF KARNİOLA TAKVİYE

Bir kaç gün önceydi, balkonumda duran saf karniyol biraz güçlü kışa girsin istiyorum. Bu nedenlede arılıktan bir çıtadan fazla iki çıtadan az arı getirip birleştirme işlemi başlatıldı. Üç gün arada elek telli beklediler, dördüncü günü öğlenleyin, invert şuruba biraz gül suyu kattım, birde sogan doğradım sorun çıkmasın diye.
Aradaki elek telinide aldım, tabi her ihtimale karşıda anaarıyı kafese almışım. Dünya arı birbirini gene kırdı.şimdi bir başka kutu yaptım, paket arıcılık kutusu gibi, iki tarafta havalandırma teli var, bu şekilde bir hafta tutacagım, balkondaki karniyola takviye yapacagız derken geriye gitmeye başladık.

Körük olmadıgından karton yakıp söndürüyorum çıkan duman işimizi görecekte , istesen alev almaz, iki çü sefer alev aldı, bir gün bu balkonda kendimi tutuşturursam şaşmayın.

3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

1-filmin giriş yazısı nerede
2-sonunda the end yok
3-balkonda yangın tüpü bulundur
kravatına bittim:) artık bir fotoğraf çekimlik verirsin:)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Sayende öğlen vakti gülmekten kırıldım.Film tam bir komedi.

Takım elbise,kıravat,bir elde fıs fıs,bir elde yanan bir karton ve uçuşan arılar....

Eminim arılar da bu adam ne yapmaya çalışıyor diye şaşırmışlardır.Müthiş müthiş...

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Muhteşem abi, büyük ilerleme var, senin kalp gözün kapalı göremiyorsun::)) Filim başı ve sonu kesik.
Abi graavatın neresine bittinki, öğlen yemekte aradaki teli alıp arıları birleştiridik, gravata arılarda hasta olmuştur kesin. Hiç sokan olmadı beyav::))
Abi birde yangın tüpü bulundursanda kendine nasıl kullancaksınki.

Yusuf gülecek ne varki, her zaman yaptıgım işlerden biridir. Öğlen yemege gittimmi balkonu bir dolaşırım, yapılması gerekenler olabiliyor filimdeki gibi, ama karton hıyarlık yaptı, devamlı tutuştu. Yere attım üstüne bastım biraz sonra gene başladı yanmaya, nerdeyse paçadan tutuşuyorduk::))
Allah kimseyi gülmeden alı koymasın ::))))))))