12 Eylül 2011 Pazartesi

ARICILIK VİDEOLARI, TRAKYA BAL HASADI.


Bu sene bilindiği gibi ramazan ayı, yazın en sıcak günlerine denk geldi, biz o günlerde genelde Trakya'da bal hasadı yapardık. Bu sene bal hasadını bayram sonuna erteledik. Ertenelemekle yetinmeyip arılarımızı taşıdıktan sonra bu işi yapmaya karar verdik. İyiki öyle yapmışız çok rahat bir bal hasadı yaşadık. Siz ne kadar arıcılık biliyorum derseniz, yıl sonu veya sezon sonu bu anlaşılır. Belli bir plan kurup bunun işleyişini takip ediyorum. Bu işte en büyük pay, kullanmış oldugumuz karniol arısının.

Bunu özellikle vurguluyorum, gezginci arıcılıkta elinizde hazır kıta arı devamlı duruyor. Efendim yok öteki kovandan kapalı al, burdaki açık çıtaları bala çalışmayan kovana ver, iki kovanı birleştir tek kovandan şu balı aldım gibi taş devri arıcılığı yapmıyoruz ve tavsiyede etmiyoruz. Çag dışı arıcılıkta o hesaplar tutmadıgında ayvavyı yersiniz. Benim sistemimde arı devamlı güçlü ve balı buldugunda depolayacak, bulamadığında ise üremeye devam edip, güçten düşmeyecek.

Geçte olsa vizyona bir girelim dedik::))


Trakya balı hasadı 2011, arıcılık videoları 1 Ali_Turk



Mevsim son bahar, hava rüzgarlı ve maskesiz bal hasadı yapılıyor.::)

Ses ve görüntü bir arada.


Trakya ay çiçek balı hasadı 2011 yılı, arıcılık... Ali_Turk

3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

El demırınde elıne buyuk gelıyo galıba bı bırakıyon bı elıne alıyon o el demirinden seni kurtarayım en ıyısı:) ballarınız bereketli olsun abi.

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Muhteşem abi yanımızdaki yardımcıların biraz model sorunu var, demir elimde oldumu iş sakatlaşıyor.Ben balı alıp, hacıya veriyorum, ikinci balı verecem hala geri dönecekler, bunlar benim hızıma yetişemiyor ne yapam kendime iş çıkartıp vakit kazanıyorum. Eldemirimden ben menmunum be bu güne bügün 4 ana arı verdim o el demirine.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,çok bilenlerin bilğisinden çok bal alanların tecrübesinden yararlanıyoruz.Çelişki burda arıcı çok biliyor arı yok bal yok,çerçevenin ortasında el kadar bal herkese akıl veriyor,ömründe göremeyeceği arı hakkında kötü düşünceleri herkesle paylaşıyor,ne diyelim yolu açık olsun.Merak edilen eko tip hangi aşamada,protipi varmı fuarda da olsa gider görürdük.Saglıcakla kalın.