31 Aralık 2011 Cumartesi

ANA ARI ÜRETİMİ, LARVA TRANSFERİ, ARICILIK VİDEOSU


İlerleyen zaman içinde yukarıdaki görmüş oldugunuz larvaların alınmasıyla alakalı videolarıda toparlayayıp yayına sunacağım. Benim açımdan istediğim gibi video olmasada bu videolar olayın başarılamayacak kadar zor olmadıgını ve bu işe girişildiğinde kesinlikle başarılacağını görecektir. Video çekimlerinde makinayı iyi kullanabilen, sizin neyi göstermek istediğinizi anlayan gerçekten uzaman çekimcilere acayip ihtiyacım var. Makinaya geççtiğimde bu sefer larva tranferini yapacak kişi bulamıyorum, transfere geçiyorsun, istenilen çekim yapılamıyor, hayırlısı, bir gün bunların dört dörtlüklerinide çekip yayınlayacağım günlerde de gelecektir.


Larva transferi ve ana arı üretimi, arıcılık... ile Ali_Turk

Umarım bu işlere merak saranların işine yarayacaktır, bahara hazırlıklı girersiniz. 2011 yılına veda ediyoruz, 2012 hepinize hayırlı olsun.

3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Evet Ali abi Feyzullah hocada en küçük larvayı seçeceksiniz, sütlenmiş göremediğiniz larvayı alacaksınız demişti. Bilgiyi saklamamak paylaşmak adına devam..Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Bu serzenişler tahmin ediyorum kalfa ve bonus hacıya olsa gerek::))

Yoksa benim nasıl larva transferini nasıl yaptığımı cümle alem gördü:)

İki dakikalık bir alıştırma ile uzman oldu çıktım be yaaa :)

SLM ve Muhabbetle...

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Muhteşem abi bir işin püf noktası olmadımı, olmuyor işte. Larva transferinde ne kadar genç larva alınırsa kalitenin degiştigini biz anladık.Bazılarına göre üç günlük larva bile oluyor, yaparsan olur, bir kaynakta 8 saatlik larvalar en ideali deniyordu. Biz bildiklerimizi paylaşıyoruz.

Yusuf a.s.
Bazı şeyler tarifle ve öğretmekle filan olmuyor. Video çekiminde karşı tarafa ne verilecegini bilmeyen, neyi çeksinki. Senin nasıl larva aldıgını biliyorum, memleketimizde ne uzmanlar var bir bilsen, yatıkları ve önerdikleriyle gelenek arıcısla fark göremessin.Çag dışında kalmış arıcılık yapanların diğer adı uzman arıcı::))
Sağlıcakla kalın.